{ "title": "Parmak Kasılması", "image": "https://www.parmak.gen.tr/images/parmak-kasilmasi.jpg", "date": "20.01.2024 08:00:50", "author": "Kürşat YILDIRIM", "article": [ { "article": "Parmak kasılması, Parmakların istem dışı kasılması veya hareket etmesi kullanılan güçlü antibiyotiklerin yan etkisiyle olabilir. En sık karşılaşılan kasılma elin dışında kalan ve diğer parmaklara göre daha zayıf olan serçe parmakla görülmektedir. Ellerinizi düz bir zeminde tutuyor gibi yüksekte tutup parmak aralarını açın ve parmaklarınızı inceleyince ve parmaklarından biri isteksiz bir şekilde titriyorsa veya eğilip bükülüyor ise ya da kasılmış açılmıyorsa muhakkak bir doktora baş vurmalısınız.

Parmak kasılması veya istem dışı titremesi sinir sıkışması lif kopması veya kas yırtılması gibi hastalıkların habercisi olabilir. Parmaklara giden sinirlerde ya da damarlarda bir problem olmuş ise gecikmeden doktorunuz tedavi edebilir.

Uzun süren el ve ayak parmaklarının uyuşması ve istemsiz kasılması, ayrıca boyun ve sırt ağrısı çekiyorsanız. Bunların sebebi beyindeki, hareketi kontrol eden merkezlerde problemler oluşmuş olabilir. Bu problemler Parkinsondan esansiyal tremora ve distoniye gibi geniş bir hastalığa yol açıyor. Titreme, istemsiz hareketler ya da kasılmalar hareketlerde yavaşlama kendini gösteren bu hastalıkların tedavisi öncelikle ilaçlarla yapılmaktadır.

Kollarda ellerde ve parmaklarda kızarıklık, ağrı, şişlik ve kasılma olmasının sebeplerinden bazıları
Diğer sebepler
Tendon iltihabı zorlanma burkulma ve kartal tünel sendromu varsa sürekli rutin hareketlerden kaçınmak gerekir. Bilgisayarda yazı yazarken kol ve bilekleri uygun bir şekilde desteklemek gerekir. Çeşitli faaliyetlerle rutin dışına çıkmak gerekir. Çalışmaya başlarken ısınmaya çalışma bitince de soğumaya dikkat edilmelidir. Yaptığınız spora uygun eldiven, bileklik, gibi koruyucular kullanılmalıdır. Fizik tedavi uzmanlarının tavsiyelerine uymak da yerinde olacaktır.
" } ] }